Productgroep Envelopes - Bedrukte enveloppen

Bedrukte enveloppen

 

Bij DaklaPack België is het mogelijk om zowel papieren als plastic enveloppen te laten bedrukken. Een bedrukking met kleuren, een verklarende of wervende tekst of uw logo is een goede manier om waarde aan uw product of uw merk toe te voegen.

 

 

Bedrukkingstechnieken

 

Bij het bedrukken komen veel verwarrende termen voor die betrekking hebben op de bedrukkingstechniek. Voor de leek is de technische verklaring minder interessant. Wat interessant is, zijn de kosten. Iedere techniek heeft een eigen kostenstructuur.

 

 

Digitaal bedrukken

 

Voor bedrukken in kleine oplagen is digitaal bedrukken ideaal. Uw ontwerp kan makkelijk digitaal ingelezen worden en vervolgens bewerkt en klaargezet worden. De vaste kosten per druk zijn hierdoor laag. De kosten per bedrukte envelop zijn hoger. Voor grote oplagen is het dus een dure techniek. Digitaal bedrukken is een techniek die geschikt is voor papieren enveloppen.

 

 

Offset bedrukken

 

Offset bedrukken is een techniek waarbij een ontwerp eerst op een drukplaat wordt aangemaakt. Het maken van een offset drukplaat is bewerkelijker dan bij een digitale druk en daardoor duurder bij kleine oplagen. De kosten per bedrukte envelop zijn echter lager. Dus bij middelgroter oplagen is offset een betere keuze, dan digitaal. De offset bedrukkingstechniek is zowel voor papieren als plastic enveloppen geschikt.

 

 

Diepdrukken

 

Tenslotte kunnen we uw enveloppen ook voor u diepdrukken. Deze techniek staat ook bekend als rotogravure. Bij diepdruk wordt het te drukken patroon diep in een metalen cylinder geëtst. Op de cylinder wordt tijden het proces drukinkt aangebracht en al rollend overgebracht op de te bedrukken enveloppen. Het etsen van een diepdrukcylinder is kostbaar. Omdat de kosten per envelop nog lager zijn dan bij offset, is deze techniek geschikt voor de grootste oplagen. Zowel papieren als kunststof enveloppen kunnen van diepdruk bedrukking voorzien worden.

 

 

Contact

 

Welke techniek voor ú het meest geschikt is, is afhankelijk van wat u wenst en wat uw budget is. Neem voor een gedegen advies contact op met een account manager van Minigrip. Deze kan u vertellen wat de financiële gevolgen van uw keuzes zijn. Voor inspiratie kunt u ook door onze tailor made pagina's bladeren met voorbeelden van enveloppen die wij voor onze klanten hebben laten bedrukken.

Din formaat

nl.DaklaPack.be