Productgroep Laminated Packaging - Stazakken met valve

Stazakken met valve

 

Omdat licht en zuurstof zijn schadelijk voor de kwaliteit en smaak van koffie heeft Thepouchcompany de koffiezak ontwikkeld. De koffiezak is een standup pouch speciaal voor het verpakken van koffie. Deze verpakking is gemaakt van een speciaal samengesteld laminaat dat beschikt over de juiste barrière eigenschappen met betrekking tot de doorlaatbaarheid van zuurstof en UV stralen.
 

De valve

 

De zakken zijn voorzien van een ontgassingventiel, ook wel valve genoemd. Dit ventiel zorgt ervoor dat de gassen, zoals CO2, die door de koffie of andere inhoud geproduceerd worden de verpakking kunnen verlaten. Het belangrijkste kenmerk van het ontgassingventiel is dat het een een-weg-ventiel is. Dit houdt in dat de ontstane gassen de zak wel kunnen verlaten, maar zuurstof de verpakking niet kan binnen dringen. Op deze manier wordt overdruk in de zak voorkomen en blijft de inhoud toch vers in de gesloten verpakking.
 

De toepassing

 

Stand-up pouches met valve zijn geschikt voor allerlei soorten inhoud die "werkt", niet alleen voor koffie. Neem contact op met Daklapack om te vragen naar de bijzondere toepassingen van stand-up pouches met valve. Voor een proeve van wat Daklapack kan met gelamineerde verpakkingen klikt u door naar de pagina met tailor made verpakkingen.


nl.DaklaPack.be