Binnen 3 a 4 werkdagen in huis • Gratis samples

Daklapack's groene missie

Arrow Down

DaklaPack wil met getalenteerde en gemotiveerde medewerkers haar businesspartners het verschil laten maken. Wij zijn marktleider in innovatieve verpakkingen en verzendmaterialen. Wij bieden unieke duurzame oplossingen voor verzending, verpakken en afvullen.

Met onze missie bieden wij een bijdrage aan de circulaire economie. Geheel in lijn met de visie vanuit de Europese Commissie en Nederlandse overheid. Voor de ontwikkeling van onze verpakkingen hebben wij 3 speerpunten opgesteld.

Speerpunten

1.

Het recyclebaar maken van verpakkingen

Wij werken toe naar verpakkingen die mechanisch, chemisch en/of organisch recyclebaar zijn en zetten daar waar mogelijk gerecyclede content in.

Meer informatie

2.

Het inzetten van biobased en biodegradable grondstoffen

Wij verminderen het gebruik van virgin fossiele grondstoffen en werken toe naar verpakkingen die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen.

Meer informatie

3.

Slimmer inzetten en beperken van verpakkingsmaterialen en verpakkingsonderdelen

Samen met klanten ontwikkelen wij nieuwe circulaire verpakkingsconcepten.

Meer informatie

Eco Label

Om de keuze voor een verantwoorde verpakking makkelijker te maken, hebben wij een Eco Label ontwikkeld. Dit Eco Label geeft door middel van een groen of grijs icoon in de webshop aan of een verpakking milieuvriendelijk(er) is of niet.

Is een product milieuvriendelijk (groen label) dan beoordelen wij dit op vier eigenschappen;

 • Biobased
 • Recyclebaar
 • Composteerbaar
 • Gereyclede content

De beschrijving van deze eigenschappen leggen wij hier uit.Download DaklaPack's eerste CSR rapport 2021
Eco Label Groen Bio-Based
Eco Label Groen Composteerbaar
Eco Label Groen Recyclebaar
Eco Label Groen Recyclebare content

Groen Eco Label

Bij een groen icoon is het product milieuvriendelijk(er).


1 icoon

Product voldoet ten minste aan 1 van de volgende eigenschappen; biobased, composteerbaar, recyclebaar of bestaat uit gerecyclede content.


2 iconen

Product voldoet aan ten minste 2 van de 4 volgende eigenschappen; biobased, composteerbaar, recyclebaar en/of bestaat uit gerecyclede content.


3 iconen

Product voldoet aan ten minste 3 van de 4 eigenschappen; product is biobased, composteerbaar, recyclebaar en/of bestaat uit gerecyclede content.


4 iconen

Product voldoet aan alle eigenschappen; product is biobased, composteerbaar, recyclebaar en bestaat uit gerecyclede content.

Eco Label Grijs

Grijs Eco Label

Bij een grijs icoon is het product niet bio-based, composteerbaar, recyclebaar of bestaat niet uit gerecyclede content.

Vraag onze specialist of er een alternatief beschikbaar is. Het product kan nog steeds verantwoord zijn omdat een alternatief van andere materialen zoals glas, blik of karton belastender kan zijn.

Meer informatie?

Waarom Plastic
Biobased

Biobased

info

De term bio-based heeft betrekking op de herkomst van het materiaal. Hiermee worden materialen bedoeld die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. Voorbeelden van hernieuwbare grondstoffen zijn; hout, mais, suikerbiet, aardappel, suikerriet. Onze producten kunnen geheel of gedeeltelijk bio-based zijn.

Composteerbaar

Composteerbaar

info

De materialen van deze verpakkingen kunnen door micro-organismen in industriële composteringsinstallaties afgebroken worden. De verpakkingen zijn daarvoor gecertificeerd volgens de Europese normen voor compostering (EN 13432).

Recyclebaar

Recyclebaar

info

Deze verpakkingen kunnen gerecycled worden om als grondstof te dienen voor nieuwe toepassingen.

Geryclede content

Gerecyclede content

info

De grondstof van deze verpakking bestaat geheel of gedeeltelijk uit gerecyclede content.

Veelgestelde vragen

Wat is een bioplastic?

 • Wij hanteren dezelfde definitie voor een bioplastic als die de European Bioplastics gebruikt: een plastic materiaal wordt een bioplastic genoemd als het bioplastic biobased, biodegradable of beide eigenschappen heeft.

  Wanneer is een materiaal biobased?

 • Biobased plastics zijn volgens de Europese norm EN16575 gedefinieerd als plastics die geheel of gedeeltelijk gemaakt zijn uit hernieuwbaar grondstoffen.

  Wat betekent de term hernieuwbaar?

 • Materiaal dat samengesteld is uit biomassa van een levende bron en dat doorlopend kan worden hernieuwd. De hernieuwbare grondstoffen zijn (bijna) onuitputtelijke grondstoffen, waarvan de voorraad in een korte periode kan worden hersteld. In elk geval moet deze voorraad even snel worden hernieuwd als hij werd verbruikt (bv hout, hennep, katoen, rijst).

  Is de verpakking echt composteerbaar?

 • Wanneer we het hebben over een composteerbare verpakking dan wordt gerefereerd naar die materialen/producten die voldoen aan de Europese norm voor industriële compostering: EN 13432. Dit betekent dat de materialen/producten in industriële composteer installaties afbreken in water, kooldioxide en biomassa. Deze verpakkingen zijn te herkennen aan het kiemzaadlogo welke op de verpakking is geprint.

  Zijn bioplastics recyclebaar?

 • Bioplastics zoals bio-PE and bio-PET zijn qua recycling identiek aan de fossiele plastics PE en PET. Hierdoor kunnen deze bioplastics ook zonder problemen gerecycled worden via de bestaande recyclingmethoden voor PE en PET.

  Zorgt gebruik van bioplastics voor een einde aan de plastic soup?

 • Nee, het gebruik van bioplastics zorgt niet voor het terugdringen van de plastic soup.

  Vragen? Stel ze aan onze specialist

  Medewerker

  Heeft u vragen over hoe in uw situatie een milieuvriendelijker alternatief is toe te passen? Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen met onze specialist Aart Burgers.


  Contact met Aart

  Een milieuvriendelijk(er) product?

  Bent u opzoek naar een milieuvriendelijk(er) product? Laat uw contactgegevens hier onder achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.